De ce nu slabesti mai mult, chiar daca mananci mai putin

Mananc putin dar nu slabesc

Majoritatea dietelor nu functioneaza.

Cu unele nu vezi nici o schimbare in oglinda…

Cu altele reusesti sa slabesti cateva kilograme, dar duc inevitabil la reingrasare si ajungi intr-o stare mai grava decat cea din care ai pornit…

Iar cu cele mai bune dintre ele, slabesti frumos, dar numai pana intr-un punct.

Deseori primesc mesaje de la cititorii si cititoarele site-ului, precum cel de mai jos:

„Am slabit 9kg in ultimul an, dar mai am vreo 6-7kg pe burta solduri si coapse, de care nu mai reusesc sa scap de cateva luni de zile. Am o dieta sanatoasa, mananc deja putine calorii si fac miscare de 3-4 ori pe saptamana. Nu stiu ce sa mai fac…”

Iar aceasta situatie e absolut normala.

Problema e ca majoritatea dietelor si interventiilor nutritionale te duc pe un drum gresit chiar de la inceput.

Greseala Fatala in Calculul Caloriilor Recomandate

Probabil stii deja ca exista diferite formule de calcul a caloriilor pe care trebuie sa le consumi:

Majoritatea nutritionistilor folosesc ecuatia Harris-Benedict pentru a-ti calcula rata metabolica de baza.

Practic, in functie de sex, varsta, greutate si inaltime, estimeaza de cate calorii are corpul tau nevoie zi de zi in conditii de odihna totala.

Apoi, nutritionistii inmultesc rata metabolica de baza cu un factor de activitate in functie de cat efort depui pe zi si reduc un anumit numar de calorii (de obicei in jur de 500 sau 10-20%) pentru a-ti spune cate calorii sa mananci astfel incat sa slabesti.

Aceasta e metoda predata la cursuri, iar aproape toti nutritionistii o folosesc.

Problema e ca formula ia in considerare greutatea ta corpoarala totala. Inclusiv grasimea pe care o ai.

Astfel, pe masura ce slabesti, nutritionistul tau iti va recomanda sa mananci tot mai putin pentru a continua sa arzi grasimile…

… in timp ce realitatea e complet opusa:

De ce nu poti sa slabesti tot mai mult manancand tot mai putin

Pentru a intelege mai usor de ce intreaga abordare e complet gresita, trebuie sa stii ca grasimea ta corporala e un depozit de energie.

Astfel:

  • Cand depozitul e mai plin, corpul tau va cheltui din economii fara grija.

    Prin urmare, poti manca mai putin si arde mai multa grasime fara efecte negative.

    Nota: Asta intr-un corp sanatos. E posibil ca mediul tau hormonal sa fie dereglat iar acest lucru sa nu se intample eficient, caz in care proportiile de macronutrienti, calitatea alimentelor si stilul efortului depus e primul lucru asupra caruia ar trebui sa te concentrezi.

  • Dar pe masura ce depozitul tau e tot mai gol, corpul tau devine tot mai zgarcit.

    Astfel, daca aduci putina energie din nutritie cand nu mai prea ai economii, corpul tau va face tot posibilul sa tina de rezervele sale incetinind diferite sisteme si functii interne. Iar acest lucru te face mult mai putin capabil si poate duce la o gramada de probleme de sanatate pe termen lung.

Practic, iata ce se intampla in majoritatea cazurilor de acest gen:

1. Schimbi stilul nutritional reducand putin caloriile si (ideal) mancand mai sanatos.

2. Slabesti cateva kilograme, apoi te plafonezi

3. Incepi sa mananci mai putin in dorinta de a slabi mai mai mult

4. Daca nu faci exercitii de forta, pierzi din masa musculara si nu numai ca iti reduci din forme atragatoare, ci ingreunezi arderea grasimilor reducand rata metabolica de baza si caloriile consumate in timpul exercitiilor

5. Te plafonezi din nou. Dar de data asa mancand deja mult prea putin. Iti e mult mai dificil sa faci fata poftelor, si nu te poti bucura de nivele ridicate de energie si buna dispozitie zi de zi.

6. Ceri sfaturi nutritionistilor si incerci o alta dieta cu putine calorii

7. Nu mai slabesti. Corpul tau a ajuns deja intr-o stare de daune metabolice. Incepi sa te simti tot mai rau de la o zi la alta, ba chiar sa te ingrasi.

Suna destul de grav, si chiar e.

Practic, daca incerci sa scapi de grasimea corporala consumand tot si tot mai putine calorii pe masura ce slabesti, duci o lupta impotriva corpului tau, care e imposibil de castigat.

Solutia: Manipularea Inteligenta a Caloriilor

Solutia pentru a continua sa slabesti si sa scapi de grasimile incapatanate e sa nu lupti impotriva corpului tau.

In loc sa incepi cu un deficit calori mic, apoi sa mananci tot mai putin pentru a putea slabi mai mult…

…incepe sa mananci cel mai putin cand ai cea mai mare cantitate de grasime de dat jos.

In acest fel vei profita la maxim de timpul in care corpul tau e generos cu rezervele de grasime, iar mancand tot mai mult pe masura ce rezervele scad, nu vei declansa nici un semnal de alarma si vei continua sa slabesti chiar daca organismul tau e mai precaut in eliberarea grasimilor.

In plus, vei ajunge automat la un stil de viata mentenabil.

Fata de varianta clasica, in care ar trebui sa continui sa te chinui cu un nivel caloric redus pentru a nu te ingrasa dupa dieta…

…prin manipularea inteligenta a caloriilor, vei ajunge sa mananci cantitatile cele mai mari (care sunt mai placute si iti dau energia si nutrientii de care ai nevoie) chiar la sfarsitul “dietei” si nu va mai trebui sa te chinui cu nimic dupa aceasta.

In plus, pentru a nu risca declansarea unui “semnal de alarma” care ti-ar putea duce corpul intr-o stare de rezistenta metabolica si ingreuna arderea grasimilor…

…te poti asigura ca slabesti in ritmuri maxime adaugand strategic cateva zile de re-hranire.

Aceasta manipulare a caloriilor e diferita de “cheat days” prin faptul ca nu mananci fast-food si toate dulciurile pe care ti le doresti, ci consumi mai multi nutrienti de calitate si ii dovedesti corpului tau ca nu are de ce sa-si faca griji.

Important: Ce mai trebuie sa stii

Toate sfaturile de mai sus tin de calorii.

Dar, dupa cum probabil stii deja, caloriile nu sunt totul.

Din punct de vedere nutritional, iti recomand sa te uiti si peste video-urile explicative despre proteine, carbohidrati si grasimi pentru a afla ce alimente, in ce cantitati si la ce momente ale zilei sa mananci.

Iar, din punct de vedere al “miscarii” trebuie neaparat sa stii ca exista o diferenta enorma intre diferitele stiluri de efort pe care le poti face …si iti recomand sa citesti articolul acesta si sa te uiti la video-ul acesta.

Practic: Ce sa faci in continuare

Daca mananci deja de mult timp tot mai putin, dar nu reusesti sa scapi de cateva kilograme bune de grasime, trebuie mai intai sa citesti articolul despre Daunele Metabolice si sa urmezi sfaturile din el.

Apoi:

  • Daca esti un tip care vrea sa scape de cateva kilograme bune de grasime, iti recomand sa folosesti sistemul “Scapa de Burta ca un Barbat Adevarat”.

    Acest program pas-cu-pas contine toate strategiile nutritionale de care ai nevoie pentru a scapa de grasimea incapatanata, plus un program de antrenament creat special pentru a-ti pastra sau chiar dezvolta masa musculara in timp ce topesti cat mai eficient grasimea nedorita.

  • Daca esti o tipa care vrea sa slabeasca, lucrurile sunt putin mai complicate decat in cazul barbatilor.

    Iti recomand sa te uiti peste aceasta prezentare gratuita pentru a intelege motivele exacte sau sa incepi direct pe calea sigura si dovedita, folosind sistemul Simplu Slaba.

Ambele sisteme au la baza tehnici moderne si inteligente de manipulare a caloriilor, sunt usor de folosit si au adus rezultate impresionante la o gramada de tipi si tipe din intreaga tara.

Sfaturile, strategiile si planurile detaliate pas-cu-pas din acestea sunt net superioare unor vizite la nutritionist sau angajarii unui instructor de fitness… si iti recomand cu incredere sa le folosesti.