6 Mituri & Adevarul despre Exercitiile pentru Fese

Exercitii fese rotunde

In acest articol ai sa descoperi 6 mituri care stau in calea ta si solutia pentru a obtine un fund rotund si ferm.

Fundul rotund si ferm este cu siguranta una dintre calitatile feminine care atrage ca un magnet privire barbatilor.

Chiar daca nu pare “corect”, un fund plat si cazut iti poate reduce drastic sansele ca un barbat sa intre in vorba cu tine si sa aiba sansa de a-ti descoperii calitatile interioare. Pe cand, cu un fund rotund si ferm (pe care vei descoperii imediat cum sa ti-l creezi) nu numai ca vei avea de ales din multimea de barbati care te abordeaza ci vei avea mai multa incredere in tine in multe alte situatii de zi cu zi.

Daca ai tot incercat sa iti ridici fundul fara succes, trebuie sa stii un lucru:

Nu e vina ta! Si nu e vina genelor tale.

Problema adevarata provine de la informatiile pe care te-ai bazat. De aceea, inainte de a-ti da solutia exacta pentru a obtine fese de invidiat, vreau sa aduc lumina asupra urmatoarelor mituri si conceptii gresite:

Mitul #1 – Daca scapi de grasime, fundul tau va arata automat bine

Imagineza-ti cum ai arata daca orice transformare ar fi posibila. Cum ar arata abdomenul tau? Cum ar arata picioarele tale? Cum arata fundul tau? Iar acum imagineaza-ti cum ar arata corpul tau fara kilogramele in plus de grasime…

Adevarul este ca fara grasimea excesiva, marea majoritate a femeilor (chiar si cele care au multe kilograme de pierdut), ar arata ca modelul din stanga. Nici de cum ca atleta din dreapta.

Fese Rotunde

Femeie fara grasime - fund fara grasime si plat

Ceea ce vezi in poza din dreapta nu e grasime. Muschii sunt cei care iti dau forma rotunda si atragatoare. Muschi pe care marea majoritate a femeilor nu ii au dezvoltati, dar pe care ii poti crea prin antrenamente corecte.

Mitul #2 – Daca faci aceleasi exercitii ca XYZ, fundul tau va arata ca al ei

Multe celebritati s-au nascut cu fese atragatoare si nu trebuie sa lucreze foarte greu pentru a si le mentine.

Acestea, si alte femei norocoase, au in mod normal o forma rotunda si drept urmare nu trebuie sa isi construiasca mai multi muschi pentru a ajunge acolo. Tot ce trebuie sa faca e un pic de miscare si sa fie atente la dieta si fundurile lor vor arata uimitorsi in viitor.

Dar, pentru marea majoritate a femeilor, lucrurile nu sunt atat de simple – acel aspect atragator trebuie obtinut prin munca. Si nu orice fel de munca, ci munca inteligenta.

Cu siguranta genetica are un rol important – unele persoane isi pot schimba drastic aspectul feselor in 6 saptamani, iar pentru altele poate dura peste un de zile. Cu toate acestea, fundul oricui poate arata ca cel al modelelor din reviste cu ajutorul unui antrenament inteligent.

Mitul #3 – Trebuie sa faci foarte multe repetari ca sa-ti “tonifiezi” fundul

Aceast mit e probabil cea mai mare si cea mai des intalnita greseala.

E de-a dreptul trist sa vezi diferiti oameni recomandand sa tintesti pentru o suta de repetari intr-o serie pentru a-ti modela fundul.

Zeci de repetari de intensitate mica (ca altfel nu ai putea face atatea) si fara intrerupere (intr-o singura serie) NU iti aduc nici un rezultat care sa merite! Fie ca e vorba de flotari, abdomene, genuflexiuni, sau orice alt exercitiu.

Cu siguranta ai crescut in forta si masa musculara cand ai reusit pentru prima oara sa ajungi sa faci 5, …, 10, …, 15, poate chiar si pana la 20 de flotari. Dar atat.

Cand ai progresat de la 30 la 40 si cu atat mai putin de la 90 la 100 (in aceasi serie), toate rezultatele pe care le-ai obtinut au fost atingerea unui nou numar si o fractiune de anduranta musculara in plus. Atat. NU forta. NU masa musculara. NU ardere suplimentara de grasime. NU forme atragatoare.

Mitul #4 – Daca ridici greutati fundul tau va deveni prea mare

Aceasta e o frica foarte comuna in randul femeilor pe care am adresat-o in mai multe articole anterioare.

In primul rand, este absolut imposibil sa te trezesti a doua zi cu muschi prea mari, orice ai face.

In al doilea rand, antrenamentul cu greutati (facut corect) nu numai ca iti va dezvolta muschii care trebuie pentru a obtine formele feminie si atragatoare, ci iti va da jos grasimea mult mai rapid si mai eficient decat alergatul pe banda sau alte forme populare de cardio.

Astfel, nu numai ca vei avea posteriorul rotund si tridimensional al modelelor din reviste in locul fundului plat si lasat, ci vei arde grasimea si vei scoate in evidenta aceste forme de invidiat.

Mitul #5 – Alergatul, cardio-ul sau clasele de fitness iti vor crea formele rotunde

Acest “mit” ar trebui sa fie destul de clar deja, dar am vrut sa subliniez aceasta idee.

Cardioul nu activeza muschii fundului suficient pentru o dezvoltare musculara semnificativa. Nici clasa de fitness care te lasa sa crezi acest lucru, nu e suficienta. Daca accentul este pus pe ritm alert si multe, multe repetari cu greutatea mica sau inexistenta, atunci e clar ca nu e suficient. Similar, daca nu are un progres clar de la sedinta la alta, tot nu e suficienta.

Intradevar, femeile genetic norocoase ar putea obtine rezultate destul de bune doar cu ajutorul claselor, dar celelalte peste 99% au nevoie de exercitii specifice.

In plus, studiile arata ca gluteii (muschii fundului) nu prea sunt activi in timpul activitatilor de zi cu zi precum mers, urcat pe scari, ridicat de pe scaun, etc. Datorita “costului” metabolic ridicat pentru activarea fundului, corpul se bazeaza pe bicepsii femurali (o grupa mai elastica si metabolic eficienta) pentru a realiza aceasi miscare.

Mitul #6 – Genuflexiunile si Fandarile sunt cele mai bune exercitii pentru fese

Un alt mit des intalnit. Mai ales in lumea fitnessului.

Genflexiunile sunt intradevar exercitii uimitoare, in special pentru coapse – o genuflexiune cu greutatea corpului activandu-le undeva la 70% din MVC (Contractia Voluntara Maxima).

Dar o genuflexiune cu greutatea corpului activeaza muschii fundului(gluteii) doar in jur de 10% din MVC.

Adaugand o gramada de greutate, si facand o genuflexiune completa (adanca – cum e si normal) tot nu vei stimula fundul mai mult de 30-40% din MVC.

Cu alte cuvinte, fundul tau are nevoie de mai mult decat genuflexiuni.

Vestea buna e ca exista multe exercitii si rutine de exercitii care iti lucreaza fundul mult mai bine. Spre exemplu, un studiu efectuat de ACE (Consiliul American de Exercitii) in anul 2006, a demonstrat ca un simplu exercitiu cu greutatea corporala numit “Podul Fundului” a activat gluteus maximus si gluteus medius mai mult decat o genuflexiune cu greutate maxima.