Dezvolta Rapid Pieptul, Bratele (sau alte grupe) prin Antrenamente Specializate

Antrenamente specializate pe piept sau brate

In acest articol ai sa descoperi cum poti sa-ti dezvolti mult mai rapid pieptul, bratele sau orice alta grupa musculara, fara a neglija restul corpului, folosind programe de antrenament “specializate”.

Pentru a-ti dezvolta cat mai rapid o anumita grupa musculara trebuie sa:

  • Stimulezi cresterea cat mai des
  • Optimizezi refacerea si recuperarea intre doua antrenamente

Daca reusesti sa faci asta nu are absolut nici un sens sa-ti antrenezi pieptul, umerii sau alte grupe musculare numai o data pe saptamana.

E logic si matematic.

Daca recuperarea e suficient de rapida si stimulul suficient de mare, trei antrenamente pe saptamana iti vor aduce de 3 ori mai multa masa musculara in acelasi interval de timp. Practic, cresteri de 3 ori mai rapide.

De fapt, luand in considerare efectul sinergistic, rezultatele ar putea fi chiar mai rapide si mai impresionante.

Dar exista o limita…

Peste un anumit punct puterea ta de refacere pur si simplu nu va mai face fata, iar stimulul des va duce treptat la supra-antrenare, ajungand sa-ti faca mai mult rau decat bine.

Nu poti pur si simplu sa iei antrenamentul pentru piept cu 3-4 exercitii a 3-4 serii pe care il faci acum si sa-l repeti in fiecare zi. Poate nici macar o data la 2-3 zile.

Ai nevoie de un plan inteligent, potrivit acestui scop.

Programele de Antrenament de Specializare

Antrenamentele de specializare sunt excelente in cazul in care nu esti multumit de dimensiunea unei anumite grupe musculare si vrei sa o dezvolti cat mai rapid.

Ele concentreaza efortul pe grupa dorita, dezvoltand-o chiar si de 3 ori mai impresionant in acelasi interval de timp…

…si doar mentin dezvoltarea restul grupelor musculare prin minumul necesar de exercitii.

Iata diferentele principale intre un astfel de program si celelalte, luand ca exemplu dezvoltarea pieptului:

➡ Intr-un antrenament clasic de culturism (o varianta ce nu ti-o recomand) ai stimula intens pieptul cu multe exercitii unul dupa altul, dar numai o data pe saptamana.

➡ Intr-un antrenament eficient pentru cresteri rapide si bine-echilibrate (cel mai bun fiind cel din “Secretele Masei Musculare“) ai antrena pieptul de 2 ori pe saptamana, cu un volum mediu, folosind de fiecare data alte exercitii si intervale de repetari.

Astfel, la sfarsitul saptamanii, nu numai ca vei lucra toate zonele pieptului, dar si diferitele tipuri de fibre musculare. Iar pentru ca stimulul e diferit, recuperarea e optimizata si doua antrenamente pe saptamana iti vor aduce de cel putin 2 ori mai multa masa musculara in acelasi interval de timp.

➡ Intr-un antrenament de frecventa foarte ridicata pentru piept (de genul celor din acest articol) ai lucra muschii pieptului de 7-10 ori pe saptamana cu o intensitate minim-suficienta si un volum foarte scazut, dezvoltandu-i uimitor de rapid. Problema e ca putini dintre noi ne putem antrena asa des sau nimeri exact intensitatea potrivita acestei strategii.

➡ Intr-un program de specializare (subiectul acestui articol) ai antrena pieptul de 3 ori pe saptamana cu o intensitate medie spre ridicata si un volum mediu spre ridicat.

In plus, vei facilita recuperarea prin alegerea unor exercitii si scheme de serii si repetari strategic diferite si prin reducerea semnificativa a stimului acordat celorlalte grupe musculare.

Astfel, vei dezvolta intreg pieptul bine echilibrat de cel putin 3 ori mai rapid (poate mai mult datorita efectului cumulativ).

Cum sa-ti creezi propriul Antrenament de Specializare

Inainte de incepe un program de specializare trebuie sa te intrebi un lucru:

Ai deja o baza solida de forta si masa musculara?

Te antrenezi de cel putin 3 luni? Poti sa ridici greutati semnificativ mai mari decat cand ai inceput? Daca se uita cineva la tine isi da seama ca mergi la sala?

Daca raspunsul e “nu”, ai avea mult mai multe de castigat invatand principiile de baza si construindu-ti mai intai o masa musculara densa si bine echilibrata pe tot corpul. Cea mai rapida metoda pentru a face asta e da a urma planurile din sistemul „Secretele Masei Musculare”.

Pe de cealalta parte, daca raspunsul este “da”, poti sa incerci fara probleme un program de specializare urmand pasii de mai jos:

Pasul 1: Alege o grupa musculara pe care vrei sa ti-o dezvolti rapid

Asigura-te ca e vorba de o grupa mare.

Nu are sens sa folosesti aceste strategii pentru gambe, antebrate sau abdomen. Iar daca doresti bicepsi mai mari si vrei sa folosesti un astfel de protocol i-ai putea antrena impreuna cu tricepsii.

Pasul 2: Gaseste 9 – 15 exercitii diferite ce lucreaza aceasta grupa si imparte-le in 3 sedinte

Numarul exact depinde de grupa pe care o antrenezi si experienta ta cu sala.

O grupa mai mare, precum spatele sau cvadricepsii ar putea avea mai multe de castigat cu mai multe exercitii.

Totusi, daca nu esti obisnuit cu un stimul ridicat, 9 exercitii (3 pe zi) ar putea sa-ti fie suficiente.

Daca e posibil imparte-le astfel incat sa puna accentul pe fibre diferite.

Spre exemplu: Cand e vorba de exercitii pentru piept, ai putea face 3-5 miscari focusate pe partea superioara intr-o zi, 3-5 pe partea mediana in alta si 3-5 pe partea inferioara in alta. Similar, in cazul exercitiilor pentru umeri ai putea avea o sedinta focusata pe partea anterioara, una pe partea laterala si una pe partea posterioara.

O posibilitate e sa planuiesti aceste antrenamente pentru Luni, Miercuri si Vineri, dar orice alta varianta functioneaza atata timp cat nu programezi doua antrenamente in zile consecutive.

Pasul 3: Gaseste 4-6 exercitii compuse ce NU lucreaza aceasta grupa si imparte-le in 2 sedinte

In functie de grupa pe care vrei sa-ti specializezi antrenamentul, gaseste 4-6 exercitii compuse ce-ti lucreaza cat mai multe alte grupe musculare deodata.

Pentru un program specializat pe o grupa musculara din partea superioara (piept, umeri, spate sau brate) iti recomand sa alegi  Indreptari si Genuflexiuni.

Apoi alege alte exercitii ce nu implica grupa pe care te concentrezi.

Spre exemplu:

Daca esti specializat pe piept, asigura-te ca iti menti masa musculara a spatelui, umerilor laterali, umerilor posteriori si a bicepsului alegand Tractiuni, Ramat, Fluturari Laterale, etc.

Daca esti specializat pe brate, alege miscari pentru piept, umeri si spate care implica cat mai putin miscarea de la nivelul cotului – cu ar fi Fluturari pentru piept, Fluturari pentru umeri (in toate directiile), Face-pull, etc.

Iar aceasi logica poate fi aplicata pentru oricare alta grupa.

Iata un exemplu concret in cazul specializarii pentru piept:

  • Luni, Miercuri si Vineri: Piept folosind exercitiile alese
  • Marti: Indreptari, Ramat, Biceps
  • Sambata: Genuflexiuni, Tractiuni, Fluturari laterale

Nu uita ca scopul celelalte doua zile e doar sa-ti menti masa musculara. In nici un caz nu are sens sa faci mai mult decat minimul necesar pentru a nu-ti ingreuna recuperearea.

Urmeaza acest program de specializare pentru 4 maxim 6 saptamani, apoi ia o pauza de o saptamana in care continua sa mananci suficient si sanatos.

Chiar daca vrei creste rapid si in timpul programului, sansele sunt ca majoritatea cresterilor sa aiba loc in aceasta pauza, asa ca acorda-i importanta cuvenita inainte de a reincepe un program bine echilibrat.

Program Complet de Specializare pentru Brate Uriase

Daca doresti bicepsi mai mari, cu bila si “varf”, impreuna cu niste tricepsi masivi si bine-proportionati, in cel mai scurt timp posibil…

…am detaliat cel mai eficient antrenament de specializare in programul “Brate Uriase”:

Antrenament Brate Uriase

Apasa mai jos si afla mai multe:

Programul de Specializare pentru Brate Uriase

Tot aici vei gasi 5 greseli fatale facute de majoritatea tipilor si solutiile pentru brate mai impresionante, mai rapid.

Program Complet de Specializare pentru Piept Masiv si Bine-Proportionat

Daca ti-ar placea sa-ti construiesti un piept mai musculos, tridimensional si bine-proportionat, care atrage priviri si impune respect de sub orice camasa…

Si sa o faci MULT mai rapid decat prin orice alt program…

Planul de mai jos e exact ce ai nevoie:

Antrenament Piept Impresionant

Programul de Antrenament “Piept 3D”

Apasa pe linkul de mai sus si afla mai multe.

 

 

Spor la antrenamente inteligente!